Teljeskörű szolgáltatás: egyéni védőeszközök munkavédelem elsősegélydobozok tűzvédelem munkavédelmi oktatás tűzvédelmi oktatás ISO 9001 kémiai kockázatértékelés munkavédelmi szabályzat egyéni védőeszközök munkavédelmi táblák online munkavédelmi oktatás

Elektromos Mérések

Érintésvédelmi- villámvédelmi- tűzvédelmi szabványossági felülvizsgálatok

Villamos berendezések

Minden villamos berendezést új létesítés után beüzemelés előtt, és utána jogszabályban meghatározott időszakonként kötelező villamos szabványossági vizsgálattal kelligazolni, hogy megfelel a létesítési és biztonsági szabványoknak, rendeleteknek.

Új villamos berendezés beüzemelése előtt MSZ HD 60364 szabvány szerinti első felülvizsgálattal kell igazolni, hogy a villamos kivitelezés a terveknek megfelelően és a szabványosan lett elvégezve. Ilyenkor el kell végezni az első érintésvédelmi felülvizsgálatot is. Az első felülvizsgálat alkalmából csak hibátlan jegyzőkönyv adható ki. Ha a felülvizsgáló valamilyen szabványossági hibát talál, a hibát ki kell javítani és csak utána lehet a jegyzőkönyvet kiállítani az első felülvizsgálatról.

Az időszakos villamos felülvizsgálat gyakoriságát rendeletben szabályozzák.

A villamos berendezések időszakos szabványossági felülvizsgálata több szempont szerint történik. Ezek teljesen eltérő felülvizsgálatok, más szempontok szerint történik, így külön jegyzőkönyv is kerül kiállításra.

A felülvizsgálat gyakorisága is más lehet, és külön rendelet írja elő őket. Mind két vizsgálat elvégzése kötelező, az egyik vizsgálat nem helyettesíti a másikat.

Munkavédelmi szempontok alapján el kell végezni az érintésvédelmi szabványossági felülvizsgálatot. Ezt a vizsgálatot kötelezően a 10/2016.(IV.5) NGM rendelet írja elő, és szabályozza a vizsgálat gyakoriságát is.

Tűzvédelmi szempontból is ellenőrizni kell a villamos hálózatot és berendezést.

A villamos berendezések időszakos tűzvédelmi szabványossági felülvizsgálata, ezt a mindenkor hatályos OTSZ írja elő, szabályozza a vizsgálat gyakoriságát.

VILLAMOS MÉRÉSEK

Minden vállalkozásnak, cégnek, intézménynek kötelező. Hatósági ellenőrzés alkalmával kell megmutatni a felülvizsgálatról készült jegyzőkönyvet. 

ÉrintésvédelEM

Az  érintésből származó  balesetek  elkerülése  végett

TŰZVÉDELMI SZABVÁNYOSSÁGI

Tűzvédelmi és szabványossági szempontok alapján

VILLÁMVÉDELMI SZABVÁNYOSSÁGI

Mindig a létesítéskor érvényes szabvány előírásainak megfelelően

Érintésvédelmi- tűzvédelmi- villámvédelmi szabványossági felülvizsgálatok

Ne felejtse el, hogy a 10/2016.(IV.5) NGM rendelet előírásai alapján a hordozható kisgépeken, vagy kézben tartott elektromos kéziszerszámokon évente érintésvédelmi ellenőrzést kell végezni…

Segítünk vállalkozásának!

KOMPLEX SZOLGÁLTATÁS

Kisvállalkozások részére munka- és tűzvédelmi szolgáltatás kedvező áron, GARANCIÁVAL!

MUNKABIZTONSÁGI IRODA

Varga Zoltán munkabiztonsági tanácsadó
Telefonszám: +36-70-624 4285
Email: info@munkabiztonsagert.hu

ELÉRHETŐSÉGÜNK

Ne KOCKÁZTASSON FELESLEGESEN!

Munkavédelmi és tűzvédelmi OKTATÁSI ANYAGUNK AKÁR AZONNAL, online formában is elérhető…