Az egészségügy területén dolgozó munkavállalókat biológiai, kémiai, ergonómiai, mechanikai és mentális kockázatok egyaránt érhetik.

Ezen a területen nagy számban fordulnak elő tű vagy más éles, hegyes eszközök által okozott sérülések. E sérülések aggodalomra adnak okot, mivel a munkavállaló a sérülés során a vér útján terjedő betegségeknek több mint 20 fajtájával fertőződhet meg.

Az egészségügyben foglalkoztatott munkavállalók munkavégzésük során fokozottan ki vannak téve a vérrel, testváladékokkal történő fertőzés veszélyének. Leggyakrabban a Hepatitis B (HBV), Hepatitis C (HCV) és a Humán Immundeficiencia Vírus (HIV) okozta fertőzés kockázatával kell számolni.

Az 51/2013. (VII. 15.) EMMI rendelet 4. § (4) bekezdése előírja, hogy amennyiben a kockázatértékelés a munkavállaló biztonságát vagy egészségét veszélyeztető kockázat jelenlétét állapította meg, az egészségügyi szolgáltatónak meg kell küldenie a kockázatértékelést, valamint ezzel egyidejűleg a bejelentést a területileg munkavédelmi felügyelőségnek.

  • 51/2013. (VII. 15.) EMMI rendelet az egészségügyi szolgáltatás keretében használt, éles vagy hegyes munkaeszközök által okozott sérülések megelőzésére, az ilyen eszközök használatából eredő kockázatok kezelésére, valamint az egészségügyi tevékenységet végző személyek tájékoztatására és képzésére vonatkozó követelményekről.
  • 61/1999. (XII. 1.) EüM rendelet a biológiai tényezők hatásának kitett munkavállalók egészségének védelméről.

Munkavédelmi, tűzvédelmi csomagajánlatunk:

  • munka- és tűzvédelmi oktatás + oktatási napló + oktatási tematika;
  • munkahelyi kockázatértékelés (általános, biológiai, vegyi);
  • munkavédelmi megelőzési stratégia;
  • tűzvédelmi szabályozás.

Háziorvosoknak – Fogorvosoknak – Egészségügyi Szolgáltatóknak

 

Már elérhető!!!

Komplex ONLINE tűz- és munkavédelmi oktatási anyagunk egészségügyben dolgozóknak már elérhető...

Ajánlatunk megtekintése

Munkavédelem, tűzvédelem

Munkavédelmi, tűzvédelmi szaktevékenység ellátása orvosok, fogorvosok, gyógyszertárak, egyéb egészségügyi szolgáltatók részére

 

Csomagajánlatainkkal még kedvezőbben teheti biztonságosabbá vállalkozását!

Keressen minket!

Küldje el kérdéseit e-mailben, kérjen árajánlatot!